fbpx

ultima oră | Andrei Năstase solicită să fie reluată ancheta penală cu privire la „finanțare PSRM din Rusia”

Liderul PPDA, Andrei Năstase, solicită ca ancheta cu privire la „finanțarea ilegală a PSRM din Federația Rusă” să fie reluată. Declarația a fost făcută de politician acum câteva momente în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În iulie a existat un troc între Plahotniuc și Dodon, astfel ca dosarul privind uzurparea puterii în stat să fie închis și dosarul privind finanțarea PSRM și a eventualei trădări de patrie din partea lui Dodon, la fel, să fie închis. Procurorii s-au lăsat măguliți de balernele lui Dodon, atunci când acesta spune că a vorbit intenționat despre banii pe care îi primește din Rusia. Procurorul s-a limitat la o audiere a lui Dodon, Plahotniuc și Iaralov”, a spus Năstase.

În acest sens, consilierul muncipal a depus o cerere de anulare a ordonanței cu privire la încetarea urmăririi penale. Iar, dacă procurorul superior nu va admite plângerea, el spune că o va contesta în fața unui judecător de instrucție.

„La Parlament, Platforma DA va avea o poziție categorică privind continuarea anchetelor. Probabil o să apară și alte investigații privind acțiunile lui Igor Dodon”, a punctat Alexandru Slusari.

De menționat că ancheta are la bază secvențele video din timpul unei discuții dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Înregistrările au fost dezvăluite în luna iunie curent, în timpul crizei politice.

Amintim că, în momentul apariției înregistrărilor și după crearea coaliției PSRM-ACUM, Năstase declara că acestea ar fi fost trucate și nu credea întru totul în veridicitatea lor.

Articole asemănătoare

Back to top button