fbpx

Procuratura Generală a expediat autorităților din SUA cererea pentru extrădarea lui Plahotniuc

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PD, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate responsabililor americani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea de extrădare are la bază Convenția Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate, adoptată la New York pe 15 noiembrie 2000 și ratificată de Republica Moldova la 16 octombrie 2005, precum și temeiul principiului reciprocității.

Concomitent, Procuratura Anticorupție a expediat recent autorităților americane o cerere de comisie rogatorie fiind solicitată efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală, inclusiv ce vizează bunurile lui Vladimir Plahotniuc de pe teritoriul SUA. În zilele imediat următoare, PCCOCS, care investighează o altă cauză penală în privința numitului, urmează să expedieze încă o cerere de comisie rogatorie autorităților din SUA.

Ambele documente sunt înaintate în vederea administrării probelor necesare pentru confirmarea acuzațiilor aduse lui Vladimir Plahotniuc, identificării și indisponibilizării bunurilor rezultate din infracțiuni, precum și recuperarea prejudiciului cauzat prin fraudarea sistemului bancar, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Articole asemănătoare

Back to top button