fbpx

Primul tren de mare viteză ce va traversa sub mare. Ce țară dorește să-l lanseze

După ce deține una din cele mai mari și impresionanate rețele de trenuri de mare viteză de pe Pământ, China mai vrea să construiască o linie care să se întindă pe 13.000 de kilometri și să traverseze China continentală, apoi prin Siberia, în estul Rusiei, pe sub mare prin strâmtoarea Bering în Alaska, peste vârfurile stâncoase din Yukon, Canada, și în Columbia Britanică, și să ajungă în final în SUA. Despre asta scrie ziarulnational.md, citând IFL Science.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Odată construită, China ar putea extinde și mai multe rețeaua lor de trenuri de mare viteză, ajungând până în fiecare colț al SUA.

Costul unui semenea proiect este estimat la o sumă impresionantă, respectiv 200 de miliarde de dolari.

Acest plan nu este nou, informații privind construirea unei infrastructuri de 12.875 de kilometri pentru un tren de mare viteză au apărut în 2014.

Informații privind construirea unei infrastructuri de 12.875 de kilometri pentru un tren de mare viteză au apărut în 2014, potrivit unui raport citat Beijing Times. Denumită linia China-Rusia-Canada-America, ruta traversează toate cele patru națiuni, conectându-le pentru o creștere economică și turistică.

Trecerea prin Strâmtoarea Bering va necesita realizarea unui tunel subacvatic de patru ori mai mare decât cel din Canalul Mânecii și o tehnologie la un nivel mult mai ridicat.

Criticii proiectului susțin că este costisitor din punct de vedere economic, afirmând că aeronavele de pasageri și de marfă reprezintă opțiuni mai ieftine și mai puțin complexe.

China a aprobat în 2018 primul tren de mare viteză din lume pe o rută subacvatică. Trenul intern va leaga Ningbo, un oraș port de lângă Shanghai, de Zhoushan, un arhipelag de insule de pe coasta de est.

Articole asemănătoare

Back to top button