fbpx

#PrimaDată. Pregătiți să spuneți un „DA” ferm? Sfaturi și strategii pentru a vă organiza o nuntă de vis

Este momentul când dragostea voastră a ajuns la acel „apogeu” în care doriți să vă spuneți tradiționalul „DA” și să împărtășiți bucuria cu cei dragi? ZUGO a decis să găsească răspunsuri la unele întrebări ale voastre, pentru a vă ajuta să organizați o nuntă ca-n povești, fie că este vorba de o petrecere mai mică sau una mai mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unii dintre pașii importanți de care ar trebui să duceți cont, potrivit specialiștilor, dar și celor care au trecut prin frumoasa experiență, sunt: alegerea unei date exacte pentru nuntă, stabilirea unui buget, alegerea tematicii și cromaticii evenimentului, stabilirea listei de invitați, alegerea locației unde veți organiza petrecerea.

Pentru o mai bună informare în tot ceea ce ține de acești pași, ZUGO a cerut opinia unui specialist. Iată care sunt recomandările prezentatorului și organizatorului de evenimente, Dorin Panuța.

„Când ajunge dragostea celor doi la maturitate – urmează nunta, unul dintre cele mai importante evenimente din viața fiecărei persoane pe care ni-l dorim să fie unic și de care invitații să-și amintească cu plăcere peste ani. Nunțile sunt o adevărată industrie și înțelegi cât este de greu să organizezi una numai atunci când încerci pe propria piele.

  1. Primul pas pentru a începe organizarea este să calculați câți oaspeți cu aproximație veți avea;

2. Aveți grijă să calculați un buget clar în care să vă încadrați. O nuntă necesită cheltuieli destul de mari și asta nu e o noutate. Desigur puteți opta pentru o nuntă modestă, în stil tradițional – asta v-ar ajuta să economisiți. Dar puteți opta și pentru o nuntă la un restaurant pe placul vostru, să apelați la prestatori calificați, un decor personalizat, un moderator care va avea grijă ca programul evenimentului să fie unul special ș.a.

3. Locația. Alegeți cu grijă localul unde veți petrece marele eveniment. Momentele cheie sunt: bucătăria, deservirea, amplasarea, platoul de dans etc. Puteți opta pentru un restaurant modest sau din contra – unul prestigios sau chiar palat, iar dacă nunta e în perioada caldă a anului – atrageți atenția și la restaurantele în aer liber, unde puteți organiza o adevărată petrece „open air”.

Foto simbol: Kleinkaap Boutique Hotel
  1. Cu mare grijă alegem prestatorii și începem cu muzica. Alegem un DJ bun sau un band, o orchestră de lăutari sau un taraf care vă poate delecta invitații cu melodiile preferate. Fotograful și videograful – la fel un moment cheie. Show de lumini, candy bar, cocktail bar, dansatori – sunt doar unele detalii pe care urmează să le puneți la punct pentru nunta voastră.

Fiți în pas cu ceea se întâmplă în jur, deschideți internetul pentru a căuta soluții și dați frâu liber imaginației”, a sugerat Dorin Panuța.

Pentru a afla cum a fost această experiență și pentru alții, ZUGO a întrebat cuplurile care au trecut de #PrimaDată.

„La început m-am gândit să angajez pe cineva ca să-mi facă decorul, apoi am înțeles că nu întotdeauna rezultatul e unul dorit. Așa că am renunțat. Am repartizat obligațiunile la doi (mamele ne-au ajutat doar cu meniul).

Internetul e cel care te ajută cu orice întrebare. Au fost și detalii pe care le-am notat într-un carnet pentru ca să nu uit. A fost greu din punct de vedere al dorințelor în ceea ține de decor, pentru că zilnic voiam altceva, iar din acest motiv am renunțat la mai multe detalii. În ziua nunții nu am avut emoții, mi-am zis: „asta este, ce-am reușit asta am reușit și meargă nunta sănatoasă””, povestește Irina și Nelu Raileanu.

„Pregătirea nunții a durat 4 luni, a fost un buchet întreg – dietă, stabilirea bugetului. Totul a fost pregătit de mine: rochia am modificat-o eu, toate decorațiunile nunții le-am creat manual și uite așa până la 02:00 aproape în fiecare zi, pentru că în orice mărunțiș găseam ceva minunat și am făcut totul cu dragoste și entuziasm.

Orice minut petrecut pentru pregătirea nunții a fost frumos și plin de speranțe. Cred că jumătate de an tot visam că nunta mea nu va fi așa cum mi-o doresc, însă a fost totul minunat”, a mărturisit Ina Mocanu.

ZUGO vă urează să aveți o nuntă așa cum o visați să fie!

Articole asemănătoare

Back to top button