fbpx

#PrimaDată. Menține-te în formă și fii mai puternic! Cum să te pregătești pentru prima ta vizită la sala de sport?

Tuturor ne este cunoscută fraza: „Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă”. Este bine să știm că nu doar alimentația este cea care ne influențează starea fizicului nostru. Printre mulțimea de factori care contribuie la asta, este și – activitatea fizică. Fiind un lucru ce nu trebuie neglijat, ci făcut cu grijă, ZUGO a decis să te informeze despre cum trebuie să te pregătești pentru prima ta vizită la o sală de sport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă în sfârșit ai decis să mergi la o sală și nu te mai plângi de faptul că nu ai timp sau ești prea obosit/ă, trebuie să duci cont de câteva reguli, pe care să le îndeplinești înainte de a ajunge acolo, cât și când ești în interior.

Reguli de igienă:

  1. În primul rând trebuie să ai un echipament: pantofi sport de schimb, pantaloni lungi sau trei sferturi – important este să te simți bine în ei, și un tricou.
  2. Informează-te dacă clubul la care vei merge oferă în cadrul abonamentului și prosoape. Dacă nu, obligatoriu trebuie sa ai la tine un prosop mare de duș și unul mic pe care să-l folosești în sala de fitness.
  3. Șterge aparatele de fitness după ce le folosești!
  4. Nu folosi deodorante/parfumuri puternice. Dacă simți că antiperspirantul pe care-l folosești nu face față, retrage-te și fă un duș.
Foto: InstaFit.ro

Reguli de siguranță:

  1. Apelează la un antrenor, obligatoriu, cel puțin pentru prima ședință de antrenament. Astfel vei evita accidentările sau orice altă situație neplăcută, precum a folosi un aparat pe care nu-l cunoști. Ai nevoie ca cineva să te ajute cu „tehnica” sălii, cât și cu atmosfera ei.
  2. Nu exagera, încercând să folosești toate aparatele și serviciile clubului la prima ședință, pentru că primul antrenament trebuie sa fie unul relativ scurt, de intensitate mică.

Alte reguli de care trebuie să duci cont, sunt cele de bun simț, precum: nu ocupa mai multe aparate deodată; înainte să folosești un aparat asigură-te că este liber; așează discurile și ganterele pe care le folosești la locul lor.

Pentru o și mai bună informare, iată ce ne recomandă o antrenoare de sport despre pregătirea ta pentru prima vizită la sală.

Foto: arhivă personală

„La fiecare sală e diferit, având condițiile sale și careva reguli. Totodată, depinde foarte mult de antrenor, dacă el informează din timp clienții cum trebuie să vină pregătiți la antrenament. La sala unde eu activez, se cere ca persoana să vină la primul antrenament de probă și nu doar cu un prosop, pentru a-l așterne pe saltea sau cu încălțăminte de schimb, dar și cu apă și buna dispoziție.

Mai apoi, trebuie să știm că sunt niște exerciții tipice pentru toți, însă nu mereu, de exemplu la pilates, dacă clienta are probleme mari cu spatele sau nu poate efectua careva exerciții, se vine cu o alternativă. Se pot face și lectii individuale.

Fiecare antrenor este mereu dispus să ajute și sa vină cu un sfaturi utile în ceea ce ține și alimentația, exerciții, detoxifiere, etc. Toti antrenorii sunt informați, cunosc despre alimentație și mereu pot să te ajute”, a spus Iulia Malega pentru ZUGO.

Un bun sfat, experiențele și emoțiile avute în asemenea caz, pot veni și din partea celor care au trecut deja de prima dată.

„Când am fost prima dată, aveam desigur că hainele de schimb, un prosop ce era necesar pentru a-l pune pe fiecare echipament din sală la care mă antrenam. De asemenea, aveam apă sau ceva energizant.

În prima zi nu am făcut prea mult efort și apelam la antrenor, care mi-a pregătit programul, pentru a mă ajuta și pentru a nu greși ceva, deoarece poți greși oricând și să faci un exercițiu incorect, iar , astfel, să dăunezi mai mult mușchilor.

Să nu uit! Înainte de toate făceam o mică încălzire. Mai apoi, primele trei zile, am urmat programul antrenorului, dar lucram cu fiecare mușchi al corpului, pentru ai „trezi din somn””, a spus Alexandru Loghin.

Foto: arhivă personală

„Eu de mult doream la sală, dar niciodată „nu aveam timp”, până am început sa nu mai încap în haine așa cum doream. Mi-a fost puțin greu să aleg sala de sport, fiindcă eu căutam doar cu antrenor, dar în țară așa ceva e cam scump. Mi-am făcut ușor echipamentul, știam că trebuie legginși, tricou, adidași, prosop, și 1.5 l de apă”, zice Anastasia Vutcariov.

Foto: arhivă personală

Prima data când am plecat la o sală din oraș, aveam emoțiieram primul an la universitate și nu știam cum o să fie acolo, mă gândeam că vor fi mulți și eu nu o să reușesc să fac nimic, dar nu a fost chiar așa. Era încă caldașa că mi-am luat o pereche de șorți, un tricou, prosop, ghetele sportive și o sticlă cu apă. Am intrat, ușa cam scârția și când intrai toți se uitau la tine, dar după ce am început antrenamentul mă simțeam mai liber”, ne povestește Gicu Vasilache.

ZUGO îți urează să fii sănătos și mereu în formă!

Articole asemănătoare

Back to top button