fbpx

Prim-ministrul a adresat un mesaj agricultorilor: „Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj”

Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj agricultorilor care au blocat traseele, cu tractoare și alte vehicule, zilele trecute. Acesta a promis că Guvernul îi va susține, însă le cere să nu recurgă la șantaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prim-ministrul a făcut declarațiile la ședința Guvernului de astăzi, 12 august, anunțând că va merge prin raioane pentru ca să discute cu fermierii, în vederea soluționării crizei prin care trec aceștia.

„Stimați agricultori, vreau să vă anunț că Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj. Aceste ramuri nu pot crea impedimente altor cetățeni. Este un efort semnificativ din partea societății, haideți să discutăm, dar nu să blocăm traseele. Tot ce solicitați dvs vine de la cetățeni. Voi merge în raioane să discut cu agricultorii”, a menționat premierul.

Chicu a mai anunțat că Executivul va aloca 200 de milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă.

A fost afectată prima grupă de cereale. Am efectuat evaluarea pierderilor – mai mult de 180.000 de hectare din 415 semănate au fost afectate în proporție de 60%. Peste 50% au înregistrat pierderi în proporție mai mare de 60%. Vor fi 200 de milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă, vom veni cu propunerile de ajutor agricultorilor”, a precizat el.

Amintim că, în iulie, în contextul crizei în agricultură, deputații de coaliție s-au întrunit la o ședință cu președintele țării și premierul, la care s-a decis alocare a circa 250 de milioane de lei pentru agricultorii afectați în acest an. Ieri, la ședința comună a deputaților democrați, socialiști, celor de la PAS și Platforma DA, s-au format două grupuri de lucru care vor identifica soluții pentru probleme agricultorilor și cele legate de siguranța elevilor în noul an școlar. Cel din agricultură va fi condus de Nicolae Ciubuc.

Citește și:

video | Protest cu tractoare la Cimișlia. Zeci de agricultori cer să fie ajutați

Porumb uscat și alte culturi agricole, aduse în fața Președinției. Membrii PAS cer susținerea fermierilor

Democrații cheamă la discuții membrii PAS, DA și PSRM. Ce probleme ar urma să fie abordate?

Articole asemănătoare

Back to top button