fbpx

Partidele de coaliție s-au întrunit într-o ședință. „Vor fi alocate până la 250 de milioane de lei pentru agricultorii afectați”

Deputații partidelor de coaliție – PDM și PSRM – s-au întrunit în ședință de lucru, la care au participat premierul și președintele țării. Parlamentarii au discutat despre ultimele schimbări pe scena politică, dar și despre situația din țară, cu privire la pandemie și agricultură.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Membrii fracțiunilor parlamentare PDM și PSRM au semnalat situația cu care se confruntă agricultorii, inclusiv în urma secetei din acest an, dar și protestele organizate recent de aceștia.

„În urma discuțiilor, premierul a comunicat că Guvernul este gata să ajute fermierii, iar în următoarele zile Executivul va avea întâlniri și discuții cu reprezentanții sectorului agricol. Șeful cabinetului de miniștri afirmă că deja au fost identificate până la 250 de milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori pentru sprijin în această perioadă complicată”, este scris în comunicatele formațiunilor.

Totodată, premierul a menționat despre acordul la nivel de experți încheiat cu FMI, în urma căruia Republica Moldova va obține asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari.

Deputații PD și PSRM s-au interesat de ultimele evoluții în ceea ce privește gestionarea crizei pandemice, întrucât – spun ei – situația pare să se înrăutățească în ultimele săptămâni. La rândul său, premierul a menționat că sistemul medical face cu greu față situației.

Articole asemănătoare

Back to top button