fbpx

Președintele Consiliului UE: „Pregătim un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova”. În ce constă

Uniunea Europeană ar putea oferi Republicii Moldova un nou pachet de sprijin, care ar include și un ajutor financiar de un miliard de euro, pentru diverse domenii. Anunțul a fost făcute de președintele Consiliului Uniunii Europene, aflat în vizită la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În primul rând am indicat deja un sprijin de un miliard de euro, pentru diverse domenii, în special pentru domeniul energetic. Vom continua să dezvoltăm mai multe instrumente de sprijin, inclusiv politic. Eu cred că este foarte important să oferim și asistență macrofinanciară Republicii Moldova. Guvernul are o viziune foarte clară cu privire la mijloacele pe care le are în vederea avansării implementării reformelor și deciziilor necesare în acest sens. Pachetul de sprijin pe care vrem să-l pregătim va fi unul semnificativ și îl vom discuta și cu autoritățile din Moldova”, a declarat Charles Michel, în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că președintele Consiliului European întreprinde marți, 28 martie, o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul a fost întâmpinat la Președinție de șefa statului, Maia Sandu.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a mai fost în Republica Moldova în primăvara anului trecut.

Articole asemănătoare

Back to top button