fbpx

video | Maia Sandu, alături de președintele Consiliului European: „Trebuie să facem față și să rămânem parte a lumii libere”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, întreprinde marți, 28 martie, o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul a fost întâmpinat la Președinție de șefa statului, Maia Sandu. Cei doi oficiali au susținut declarații de presă comune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Integrarea europeană este unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și prosperă. Este unica șansă ca moldovenii să trăiască în bace și bunăstare în casele lor. Astăzi, Moldova este țară candidată pentru aderarea la UE și ne propunem să deschidem negocierile cât mai curând posibil. În acest scop, implementăm recomandările Comisiei Europene și transpunem legislația europeană într-un ritm accelerat. Suntem conștienți că acesta este un proces complex, dar ne asumăm responsabilitatea de a atinge standardele înalte pentru aderarea la UE”, a declarat președinta Sandu.

Charles Michel a dat asigurări că Uniunea Europeană este solidară totalmente cu Republicii Moldova în această perioadă foarte complicată.

„Rusia continuă să atace oamenii liberi din Ucraina, iar voi aici în R. Moldova sunteți expuși unui impact foarte mare în acest război. Rusia continuă să încerce să atace R. Moldova prin diverse metode, cum ar fi atacuri cibernetice, proteste înscenate și alte activități disruptive. R. Moldova poate conta pe sprijinul deplin al Uniunii Europene pe parcursul acestei perioade foarte dificile și pe căii sale spre familia europeană”, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit agendei făcute publice de Consiliul European, Charles Michel se va întâlni la Chișinău și cu premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a mai fost în Republica Moldova în primăvara anului trecut.

Articole asemănătoare

Back to top button