fbpx

Președinta Sandu, despre scrutinul de la Bălți: „Să fie o lecție pentru toți. Corupția politică trebuie oprită”

Scrutinul de la Bălți ar trebui să fi o lecție pentru toți, potrivit președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, făcând referire la excluderea candidatei Partidului „Șor”, Marina Tauber. Totodată, șefa statului crede că a fost sancționat un concurent care nu a respectat legea, iar după acest caz membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) vor fi mai riguroși. Declarațiile au fost făcute miercuri, 22 decembrie, în cadrul unei emisiuni de la televiziunea națională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Democrația este despre o competiție corectă, nu o competiție a sacilor de bani care se duc în campanie, saci de bani murdari”, mai menționează președinta.

Întrebată despre posibilitatea ca liderul Partidului „Șor„ – Ilan Șor să fie extrădat din Israel, Maia Sandu a spus că autoritățile nu au încă un răspuns concret din partea Israelului: „Din cate cunosc, Ministerul Justiției lucrează la această solicitare și nu avem un răspuns încă”.

Amintim că Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru fotoliul de primar de Bălți, chiar în săptămâna în care urma să aibă cel de-al doilea tur al alegerilor. CEC a concluzionat faptul că Tauber a depășit plafonul cheltuielilor în campania electorală.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button