fbpx

Premierul României: „Indiferent de greutăți, vom fi mereu alături de R. Moldova”

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, este așteptat joi, 23 martie la Chișinău. În ajunul vizitei, șeful Executivului de la București a avut amabilitatea de a acorda un interviu portalului de știri Deschide.MD, în cadrul căruia a vorbit despre relațiile dintre Republica Moldova și România, efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, dar și sprijinul acordat de autoritățile de la București în efortul de apropiere și aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre războiul hibrid pornit de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova, precum și perspectivele relațiilor bilaterale moldo-române.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deschide.MD: Stimate domnule Prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă, relațiile dintre Republica Moldova și România se află în ultima perioadă într-o dinamică ridicată, iar vizitele reciproce sunt multiple. Care sunt prioritățile vizitei dumneavoastră de această dată în Republica Moldova?

Nicolae Ionel Ciucă: După vizita oficială a premierului Recean la București, actuala vizită este menită să purtăm discuții la fața locului despre relațiile bilaterale, situația economică, situația de securitate și modul exemplar, până în acest moment, în care autoritățile de la Chișinău, cu largul sprijin internațional, au reușit să gestioneze provocările deosebit de complexe de până acum. Asigur, și cu această ocazie, că România va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, indiferent de natura și greutatea temelor economice și de securitate la care va fi supusă.

Apoi este vorba despre o discuție deschisă pe tema consilierilor europeni care vor sprijini realizarea celor 7 obiective care vor face din Republica Moldova nu numai un stat candidat la admiterea în Uniunea Europeană, ci un stat care să deschidă deja negocierile de aderare la UE, în tandem cu Ucraina. Sunt multe de făcut, pașii nu sunt simpli și numai cursul reformei justiției arată cât de dificil este de a reforma unele sectoare sensibile ale Republicii Moldova.

Sunt sigur că o mare parte a discuțiilor de la Chișinău vor viza și sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova.

Citește continuarea pe Deschide.md.

Articole asemănătoare

Back to top button