fbpx

Premierul Marii Britanii a fost internat în spital din cauza coronavirusului. „Ne rugăm pentru el”

La 10 zile de când a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus, premierul Marii Britanii – Boris Johnson – a trebuit să fie internat în spital, deoarece prezintă simptome „persistente” ale infecției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vestea a fost dată de către un purtător de cuvânt, citat de BBC, care a precizat că s-a recurs la spitalizare la sfatul medicului.

„Este o măsură de precauție, pentru că premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la 10 zile după ce a fost testat pozitiv. Boris Johnson rămâne internat peste noapte pentru investigații de rutină”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei, premierul britanic probabil va fi supus radioagrafiei la plămâni, i se vor verifica funcțiile inimii printr-o electrocardiogramă și i se vor face analizele de sânge pentru a verifica nivelul de oxigen, numărul de leucocite, funcțiile hepatice și renale.

Boris Johnson a fost testat pozitiv pe 27 martie, iar de atunci a stat în izolare la domiciliu, continuând munca de la distanță. Pe parcurs, Johnson a făcut apel la cetățeni să păstreze distanța socială și să stea în casă, precizând că a ordonat Poliției să îi oblige la carantină pe cei care vor refuza să o facă.

Chiar dacă funcționarul va continua să fie la conducerea guvernului, ministrul de Externe ar urma luni să conducă o reuniune pe tema coronavirusului.

„Toți americanii se roagă pentru el. Este un mare prieten, un desăvârșit gentleman și un lider măreț. Sper și sunt sigur că va fi bine. E un bărbat puternic, o persoană puternică”, a transmis președintele SUA, Donald Trump, în debutul unei conferințe de presă de la Casa Albă.

Cât despre partenera premierului, care este însărcinată – Carrie Symonds – aceasta a scris pe Twitter că a stat o săptămână în pat cu unele simptome, dar nu a fost diagnosticată cu virusul COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button