fbpx

Povestea uneia dintre primele persoane infectate cu COVID-19, care s-a tratat și acum este sănătoasă

Cuprins
  • Wei Guixian - una dintre primele persoane infectate cu COVID-19
  • Cum s-a întâmplat totul?
  • Cât au costat serviciile medicale?

Una dintre primele persoane infectate cu noul tip de coronavirus a reușit să se întoarcă acasă după ce și-a revenit complet. Este vorba despre Wei Guixian, o femeie în vârstă de 57 de ani, comerciantă de pește și fructe de mare în piața din Wuhan, China – considerată drept primul focar de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia s-a întors acasă complet sănătoasă după ce a primit o factură pentru serviciile medicale în sumă de 70.000 de yuani (circa 9.100 euro sau peste 175.000 de lei moldovenești), transmite ZUGO cu referire la publicația britanică DailyMail. Wei a fost depistată pozitiv la coronavirus pe 10 decembrie 2019 și crede că s-a îmbolnăvit după ce a utilizat toaleta publică a pieței din Wuhan.

Ea a spus că și vânzătorii de pe ambele părți ale standului ei au ajuns bolnavi de coronavirus, precum și una dintre nepoatele sale, alături de soț, și chiar fiica acesteia, care încă se mai află internată în unul dintre spitalele construite în câmp de chinezi.

Piața din Wuhan, China, după închidere. Foto: Reuters

La primele simptome, Wei a mers inițial la o clinică privată din apropierea sa, unde i s-au administrat antibiotice, medicii crezând că suferă de bronșită. Câteva zile mai târziu femeia a fost intubată la un aparat respirator de la Spitalul Xiehe, după ce și-a pierdut cunoștința.

Medicii chinezi au efectuat o mulțime de teste, însă nu au putut să-i stabiliească un diagnostic clar. A trebuit să treacă două săptămâni pentru ca simptomele femeii să fie corelate cu cele ale altor cazuri din zonă (de asemenea vânzători din piața Wuhan) pentru a-și da seama că este vorba de un virus nou.

Femeia și doctorii care i-au administrat tratament până în acel moment au fost plasați în carantină, însă aceștia deja contactaseră cu o mulțime de alți pacienți, iar virusul s-a răspândit și mai rapid, întrucât nu au fost luate măsuri suplimentare de protecție.

Medici din China, tratând pacienți infectați cu COVID-19. Foto: The New York Times

Wei Guixian, în ciuda facturilor plătite, se consideră o norocoasă că a supraviețuit, în comparație cu alte persoane care „n-au reușit să-și cumpere viețile”. Fiind citată de ZUGO, cu referire la DailyMail, femeia este de părere că „mult mai puțini oameni ar fi murit” în China, dacă Guvernul ar fi reacționat mai rapid.

Potrivit informațiilor oficiale, până pe 22 martie 2020 în lume au fost înregistrate 307.270 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, care, deocamdată, nu are un antidot. Dintre acestea, 92.378 de persoane s-au vindecat, iar 13.049 au decedat. După China, Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus, fiind și prima la nivel european.

În Republica Moldova primul caz de coronavirus a fost depistat pe 8 martie. De atunci, au fost înregistrate 80 de cazuri de infecție, dintre care o persoană a decedat și doar două s-au însănătoșit.

CITEȘTE ȘI:

Totul despre pandemia de coronavirus! Focare, istoric, simptome, tratament, mituri și realități despre COVID-19 în lume și în Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button