fbpx

Polițiștii au luat cu asalt piețele din Chișinău, în căutarea vânzătorilor de focuri de artificii. Ce au găsit

Poliția capitalei a luat cu asalt piețele din Chișinău și s-a apucat de vânat afaceriștii cu focuri de artificii. În doar câteva zile de verificări, mai mulți vânzători ambulanți, care comercializau ilegal focuri de artificii, s-au ales cu dosare penale și amenzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a nu admite astfel de încălcări a legislației, angajații din cadrul Inspectoratelor de Poliție din subordinea Direcției de Poliție a mun. Chișinău, efectuează razii în piețele, cât și adiacentul acestora, în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu substanțe pirotehnice.

Astfel, în cadrul verificărilor de către forțele de ordine au fost depistați vânzători ambulanți care comercializau focuri de artificii, iar la solicitarea angajaților de a prezenta careva acte care le-ar permite desfășurarea activității în domeniul respectiv, aceștia nu au putut prezenta nimic. Produsele pirotehnice au fost ridicate fiind întocmite procese-verbale.

În acest context Poliţia Capitalei recomandă:

  • Procurarea produsele pirotehnice doar de la unităţile de comerţ autorizate. Legislaţia interzice comercializarea petardelor şi artificiilor prin reţeaua de comerţ ambulant sau pieţe;
  • Verificarea ca produsele pirotehnice să fie etichetate în modul corespunzător, unde să conţină cel puţin denumirea şi adresa importatorului, tipul şi categoria articolului pirotehnic, termenul de valabilitate, limitele minime de vârstă a utilizatorilor şi distanţa minimă de securitate în timpul utilizării acestora, cu ataşarea Instrucţiunii de folosire adecvată.
  • Articolele pirotehnice trebuie să conţină informaţii cu privire la utilizarea acestora în exteriorul sau interiorul încăperilor.
  • Înainte de a utiliza produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Utilizarea articolelor pirotehnice se interzice în următoarele situaţii:

  •  Utilizarea articolelor pirotehnice în localităţi, în timpul nopţii, între orele  22:00 – 07:00, cu excepţia cazurilor lansării focurilor de artificii la evenimente de interes naţional sau international.
  • Utilizarea focurilor de artificii de către copii sau lăsarea artificiilor fără supraveghere.
  • La o distanţă mai mică de 20 de metri (sau distanţa de siguranţă indicată pe produs) de construcţiile de locuinţe, instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi.
  • Pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane.
  • La o distanţă mai mică de 50 de metri de păduri.
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button