fbpx

Poliția trage semnal de alarmă și vine cu un apel către părinți! În primele două luni ale verii, 76 de copii au fost răniți, iar opt au decedat

Inspectoratul General al Poliției atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele comise cu participarea copiilor, iar consecințele pot fi diverse: de la vătămarea integrității corporale sau a sănătății, traumatizarea copiilor, victimizarea lor și chiar decesul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Principale cauze care duc la asemenea tragedii sunt: neglijarea de către părinţi a obligaţiilor legale, lipsa de supraveghere permanentă a copiilor, lipsa de comunicare între părinţi şi copii.

Numai în primele două luni ale verii, 76 de copii au fost traumatizați, iar alții opt au decedat.

Menționăm că, din numărul total de cazuri înregistrate, cele mai multe s-au produs în mediul rural – 55. Motivele traumatizării copiilor sunt: accidente rutiere, intoxicație cu pesticide, intoxicație cu alimente, cu medicamente, căderea de la înălțime, căderea în bazin cu apă, arsură termică, înec, etc.

„Atunci când stau de vorbă cu polițiștii, majoritatea părinților au aceeași explicație: „Doar o secundă am întors capul”. Din nefericire, acea secundă poate avea un impact negativ pentru copil”, transmite IGP.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite, IGP îndeamnă părinții:

  • supravegheați-vă în permanenţă copiii pentru a evita cazurile de dispariţii, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenţie;
  • dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar copilul să cunoască cum să acționeze;
  • interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părţii carosabilului;
  • explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
  • sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute.

„Manifestați mai multă responsabilitate referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor, numai astfel îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor și de liniştea familiei dumneavoastră. Nu uitați, Politia este partenerul cetățenilor! Nu ezitați să ne solicitați ajutorul la numărul 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă” – IGP.

Articole asemănătoare

Back to top button