fbpx

Poliția a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia

Poliția a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia, astăzi dimineață, despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de Partidul „Șor” pe perioada campaniei electorale din regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise care sunt incompatibile cu un proces electoral democrat.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI), au efectuat duminică, 7 mai, mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia.

În baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații.

Nicio persoană nu a fost reținută. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Articole asemănătoare

Back to top button