fbpx

Plătim mai puțin pentru electricitate! Cât vom scoate din buzunare pentru fiecare kilowatt consumat?

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat astăzi, 31 iulie, reducerea tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consumatorii finali, deserviți de „Premier Energy” S. R. L., ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV), vor achita 1,68 lei/kWh, cu 21 de bani/kWh sau 11,1% mai puțin decât prețul în vigoare.

Consumatorii finali, deserviți de S. A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV), vor achita 2,14 lei/kWh, cu 8,5 bani/kWh sau 3,8% mai puțin decât prețul în vigoare.

De asemenea, au fost aprobate prețurile la energia electrică furnizată altor categorii de consumatori finali:

„Premier Energy” S. R. L.:

  • 1,32 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 21,2 de bani/kWh sau 13,8% mai puțin decât prețul în vigoare;
  • 1,17 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV), cu 20,6 bani/kWh sau 14,9% mai puțin decât prețul în vigoare.

S. A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”:

  • 1,57 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 6,4 bani/kWh sau 3,9% mai puțin decât prețul în vigoare.

Noile prețuri reglementate și tarife pentru serviciile de furnizare și distribuție a energiei electrice vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare

Back to top button