fbpx

Plahotniuc și Șor, beneficiarii efectivi! Motivul închiderii Canalului 5 și Maestro FM

Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor ar fi beneficiarii efectivi ai Canal 5 și radio Maestro FM. Această informație, furnizată de SIS, ar fi stat la baza deciziei Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională de a sista temporar activitatea companiei SRL „Media Content Distribution”, care deține cele două posturi. Declarația a fost făcută de secretara Consiliului, Natalia Bejan, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul sistării temporare a activității companiei, anunțat săptămâna trecută într-un comunicat al Guvernului era „constatarea unor bănuieli rezonabile privind implicarea beneficiarilor efectivi ai companiei în activități care afectează securitatea statului”.

Însă în cadrul emisiunii, membra și secretara Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, Natalia Bejan, a precizat: „Este vorba de beneficiarii efectivi, atât. -Dumneavoastră știți cine sunt ? -În urma raportării, notei informative pe care au oferit-o membrii Consiliului, mai cu seamă SIS, pentru că beneficiarii efectivi sunt domnul Plahotniuc și domnul Șor. Respectiv, în baza informației respective s-a luat decizia practice unanimă de a retrage licența temporar”.

Potrivit Nataliei Bejan, cele mai multe întrebări au trezit „banii investiți în companiile respective”. Or anume o sesizare în acest sens ar fi sat la baza acestor verificări.

„Probabilitatea de prinde infractorii  cei care spală bani sau care nu au primit bani în mod corect în companiile respective. (…)În cazurile astea este real vorba despre companii în care este demonstrat legătura cu surse financiare la care sunt foarte multe întrebări. ”, a punctat Dabija.

Aceasta a mai menționat că prin acest filtru „va trece tot audiovizualul”. Or, au fost recepționate deja 40 de dosare, din aproape 100, așteptate de la companiile media.

Totodată, ea a punctat că prin verificările Consiliului vor trece și alte domenii precum infrastructura, domeniul energetic, telecomunicații și altele, în baza unei analize de risc. Iar pentru mai multă eficiență, urmează a fi realizate unele modificări legislative.

 „Înțeleg motivația autorităților de a face asta și probabil e nevoie de o analiză de risc. Dacă audiovizualul este un domeniu de risc sau infrastructura, atunci da și apoi etapa următoare, iarăși în baza analizei de risc, care companii din acest sector ar trebui supuse verificării. Fiindcă dacă le analizezi pe toate, tot nu un semnal bun”, a declarat analistul financiar, Dumitru Vicol.

Menționăm că pe 20 martie, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution”, care deține postul de televiziune Canal 5 și postul de radio Maestro FM.

Articole asemănătoare

Back to top button