fbpx

Peste 1000 de persoane care au intrat în țară s-au obligat să achite polița de asigurare timp de 72 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2901 traversări. Peste 1000 de persoane care au venit în Moldova au semnat o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să achite polița de asigurare medicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din numărul total de traversări, 2097 de cetățeni au intrat în țară. Cei mai mulți dintre ei, și anume 1202, au trecut frontiera moldo-română. Peste 600 de treceri s-au înregistrat la hotarul cu Ucraina și 222 la Aeroport.

Conform Poliției de Frontieră, la vamă au fost completate și semnate 1173 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Precizăm că, anterior, autoritățile declarau despre obligativitatea achitării poliței de asigurare de către persoanele care revin în țară pe cale aeriană. CNAM, însă, ne comunica la sfârșitul lunii februarie că toate persoanele care se vor infecta cu virusul COVID-19, inclusiv cele neasigurate, vor beneficia de tratament achitat din fondurile AOAM.

Articole asemănătoare

Back to top button