fbpx

În cazul unor eventuali bolnavi de coronavirus, CNAM va acoperi cheltuielile pentru tratament. Ce se va întâmpla cu persoanele care nu sunt asigurate?

CNAM va acoperi cheltuielile pentru tratament în cazul în care în Republica Moldova vor fi înregistrate cazuri de coronavirus. Conform Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, din fondurile asigurării obligatorii (AOAM) vor fi finanțate toate îngrijirile acordate pacienților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitată de ZUGO, Silvia Munteanu, șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media din cadrul CNAM, a precizat că în toate cazurile în care este pusă în pericol viața pacientului și/sau a celor care îl înconjoară, atunci când este amenințată starea sănătății lui sau sănătății publice, asistența medicală de urgență se acordă de orice doctor, în orice instituție medicală ce are încheiat contract cu CNAM, în regim continuu, până la stabilizarea stării pacientului sau transmiterea acestuia pentru tratament în altă instituție medicală.

Potrivit ei, din fondurile AOAM sunt acoperite cheltuielile pentru asistența medicală urgentă prespitalicească şi cea primară acordate persoanelor neasigurate, iar în cazul maladiilor social-condiționate, precum tuberculoza, afecţiuni oncologice, HIV/SIDA, cei neasiguraţi beneficiază şi de asistenţă medicală specializată de ambulatoriu, dar și de cea spitalicească.

„Cu referire la eventuale cazuri de diagnosticare cu COVID-19, asigurarea obligatorie de asistență medicală va acoperi inclusiv toate cheltuielile legate de serviciile oferite pacienților respectivi în spital: consultații, investigații, tratamente, îngrijiri medicale, medicamente, consumabile, cazare și alimentație”, ne-a comunicat ea.

La fel, Silvia Munteanu a menționat că asistența medicală primară, acordată de medicul de familie în comun cu echipa sa, include, pe lângă serviciile curative, şi activităţi de profilaxie, inclusiv prin informarea populației despre măsurile de prevenire a riscului de îmbolnăvire.

Articole asemănătoare

Back to top button