fbpx

PAS, despre starea de urgență: Premieră mondială – primul „lockdown” fake, al cărui singur scop este amânarea anticipatelor

Deputatul PAS a venit cu o reacție după ce Parlamentul a votat instituirea stării de urgență pentru două luni, spunând că este doar o modalitate de amâncare a anticipatelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 Radu Marian a spus că acesta este un lockdown fals care are ca scop amânarea anticipatelor.

„Așadar, premieră mondială – primul „lockdown” fake, a cărui singur scop este amânarea anticipatelor. Analizăm toate opțiunile legale de a contesta acesta decizie abuzivă”, a spus Radu Marian.

Totodată, parlamentarul a făcut o cronologie a evenimentelor de până la stabilirea stării de urgență.

O mică cronologie, ca să înțelegeți ce s-a întâmplat azi în Parlament.

  • 3 martie. Maia Sandu și Consiliul Suprem de Securitate propun instituirea stării de urgență pe 2 săptămâni, restricții adiționale și compensarea populației afectate. Dodon și PSRM se opun vehement și spun că situația nu e așa de gravă.
  • 25 martie. A doua candidatură la Prim-ministru a lui Igor Grosu, nu este susținută. Se creează toate circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului – două încercări de numire a prim-ministrului au eșuat în 45 de zile și au trecut 3 luni de la demisia Prim-ministrului.
  • 30 martie. La ședința Consiliului Suprem de Securitate, nici Ciocoi, nici Greceanîi, nici deputații din majoritatea parlamentară nu au zis nimic despre necesitatea introducerii stări die urgență
  • 31 martie. Guvernul controlat de Dodon și majoritatea parlamentară PSRM-Șor, adoptă starea de urgență timp de 60 de zile, fără să aibă o listă de măsuri și un plan concret despre cum vor folosite aceste pârghii suplimentare. În același timp, Dodon zice că nu vor fi restricții adiționale – situația de facto nu se schimbă. Amintesc că pe timpul stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat”, a mai adăugat deputatul PAS.
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button