fbpx

Parlamentul rămâne fără o deputată. O membră a fracțiunii Partidului ȘOR și-a depus mandatul

Încă o deputată renunță la mandat. Este vorba despre membra fracțiunii Partidului ȘOR, Maria Albot. Aceasta a depus cerere de demisie la secretariatul Parlamentului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit TV8, Biroul Permanent al Parlamentului a și pregătit proiectul de hotărâre privind demisia deputatei și urmează să-l înainteze astăzi la ședința Legislativului.

Maria Albot a fost cu numărul patru în lista Partidului Șor la alegerile parlamentare din 24 februarie. Aceasta a fost colegă de liceu cu Ilan Șor și Marina Tauber. Până a veni în Parlament, Albot a deținut funcția de directoare comercială a companiei „DFM” care a făcut parte din holdingul familiei Șor și a fost recent vândută.

Ieri, Legislativul a acceptat și demisia fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a spus că nu are nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, dar va lupta în continuare pentru interesele celor care l-au votat la alegerile parlamentare, în special pentru alegătorii din Nisporeni.

Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute, Parlamentul a acceptat cererile de demisie a cinci deputați: Maia Sandu, Andrei Năstase, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Otilia Drăguțanu și Viorel Melnic.

Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și-au depus mandatele din cauza incobatibilității de funcții, Sandu fiind prim-ministră, Năstase – ministru de Interne, iar Nicolaescu-Onofrei – ministră a Educației.

În ceea ce îl privește pe Viorel Melnic, acesta a anuțat că demisionează la 17 iulie curent, fiind urmat la o distanță de câteva zile de Otilia Drăguțanu.

În urma deciziilor celor cinci deputați, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, acolo unde alegerile au fost câștigate de Maia Sandu.

Locul vacant care anterior a fost deținut de Liliana Nicolaescu-Onofrei, urmează a fi suplinit cu un deputat care aparține Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS. După plecarea Otiliei Drăguțanu, vacant a devenit și un mandat de parlamentar care aparține Partidului Democrat.

Plecarea lui Andrei Năstase din această funcție a determinat eliberarea unui mandat de deputat pentru circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău. De asemenea, a rămas vacant un mandat pentru circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, după plecarea lui Viorel Melnic.

Articole asemănătoare

Back to top button