fbpx

OMS ia în considerare posibile „certificate de vaccinare” pentru călătorii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă țărilor membre să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, dar analizează posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare, a spus un expert medical al OMS, citat de Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizarea tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a spus Siddhartha Sankar Datta într-o conferință de presă.

Medicul Catherine Smalwood a spus de asemenea că OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi, ci ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie.

De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească sau sărespecte regimul de autoizolare.

De asemenea, mai multe țări din Europa au stabilit reguli mai dure pentru cei care vor să intre pe teritoriul statelor. Majoritatea statelor din Europa cer test negativ la intrarea în ţara lor, pentru călătorii care vin din Republica Moldova sau România, printre acestea fiind Austria, Spania, Serbia, Norvegia şi Bulgaria, în anumite condiţii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button