fbpx

Spania impune noi reguli pentru călători. Intrarea în țară se va face doar cu un test COVID

Autoritățile spaniole cer prezentarea obligatorie a unui test negativ COVID-19 de către toți călătorii internaționali care vin din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat la intrarea pe teritoriul Spaniei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei informează că măsura va intra în vigoare începând cu 23 noiembrie. Republica Moldova se află printre statele cu risc epidemiologic ridicat, conform listei întocmite de autoritățile spaniole. Astfel, persoanele din Moldova, care vor dori să intre în Spania sunt obligate să pregătească testul negativ la COVID-19, care a fost făcut nu mai mult de 72 de ore în urmă.

Testul PCR (în format digital sau pe hârtie) trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele centrului/clinicii medical/e care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

Persoanele, anterior efectuării călătoriei, vor completa formularul privind starea de sănătate sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). Formularul va cuprinde inclusiv o rubrică privind rezultatul testului PCR COVID-19. După completarea formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație sau la punctele de control ale frontierei.

În situația în care formularul nu a fost completat electronic, acesta poate fi prezentat pe suport de hârtie înainte de îmbarcare, însoțit de documentul original care să certifice efectuarea testului PCR. Persoanele care tranzitează teritoriul spaniol nu sunt obligate să prezinte un test PCR.

Articole asemănătoare

Back to top button