fbpx

Oficialii moldoveni, mesaje de felicitare și recunoștință de Ziua Națională a României: „Ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri”

1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis felicitări cu ocazia Zilei României, exprimând recunoștința moldovenilor față de țara vecină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România,” a menționat Maia Sandu.

Și prim-ministrul de la Chișinău, Dorin Recean, a venit cu un mesaj de felicitare, cu ocazia Zilei Naționale a României. Premierul a evidențiat importanța colaborării și a parteneriatului dintre Republica Moldova și România în construirea unui viitor comun în cadrul Uniunii Europene.

„De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a spus șeful Guvernului de la Chișinău.

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu, a transmis și el un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.

„La Mulți Ani, România! Republica Moldova este recunoscătoare României pentru sprijinul constant și proiectele implementate în țara noastră. De la construcția de drumuri și poduri până la renovarea grădinițelor și școlilor, România a fost și este mereu alături de noi, contribuind la dezvoltarea durabilă a comunităților noastre. La fel, apreciem rolul esențial pe care România îl are în calitatea de principal susținător și avocat al Republicii Moldova în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană. La mulți ani, România! Fie ca parteneriatul nostru să continue să crească și să se întărească, aducând beneficii durabile tuturor,” a menționat Nicu Popescu.

Articole asemănătoare

Back to top button