fbpx

Oficial: Facebook a șters mai multe conturi false care ar fi vizat angajați din cadrul Guvernului. Reacția Executivului

Într-un comunicat oficial emis de Facebook, compania anunță că a șters 168 de profiluri și 28 de pagini de pe reațeaua de socializare, dar și 8 conturi de Instagram care ar fi vizat anumiți angajați din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților companiei, administratorii acestor conturi publicau, de regulă, postări despre problemele politice locale, utilizând fotografii și texte manipulative.

Facebook a identificat conturile false în cadrul unei investigații de ordin intern, în cadrul căreia a fost depistat un comportament neautentic ce viza anumite persoane din Republica Moldova. Ancheta a fost desfășurată în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

„Ținând cont de alegerile care se apropie în Moldova, am decis să anunțăm oamenii despre acțiunile pe care le-am întreprins și faptele pe care le știm la momentul de față”, transmite Facebook printr-un comunicat.

Pentru publicitate pe rețelele Facebook și Instagram au fost cheltuiți circa 20.000 de dolari, iar o parte din activitatea paginilor false era legată de angajați din cadrul Guvernului Moldovei.

„Lucrăm în mod constant pentru a detecta și a opri acest tip de activitate, deoarece nu vrem ca serviciile noastre să fie folosite pentru a manipula oamenii. În astfel de cazuri, eliminăm aceste pagini, grupuri și conturi, axându-ne pe comportamentului lor, nu pe conținutul postat. În situația respectivă, oamenii din spatele acestei activități au coordonat și au folosit conturi false pentru a face declarații greșite.”

Administratorii conturilor false făceau postări despre probleme politice, cum ar fi educația în limba rusă sau engleză, unirea cu România, etc. De asemenea, fotografiile și textele publicate aveau un conținut manipulativ, iar una din paginile care se ocupă de stoparea știrilor false a fost clonată și utilizată pentru expunerea unor informații neautentice.

Compania a publicat și o serie de capturi ale paginilor șterse:

Reprezentanții Executivului au venit cu o reacție și au declarat că „nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi”, întrucât au peste 200.000 de angajați.

Articole asemănătoare

Back to top button