fbpx

O nouă demitere: Maia Sandu cere eliberarea din funcție a directorului Agenției Proprietății Publice

Cu ceva timp în urmă, prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că solicită concedierea directorului Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), Vladimir Baldovici. Potrivit ei, demiterea va avea loc la următoarea ședință a Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest pas s-ar datora faptului că pe site-ul APP a apărut un anunț de privatizare a Sanatoriul „Moldova” din Ucraina la un preț redus, chiar după ce PDM a anunțat că se retrage de la guvernare. În context, Sandu a cerut reprezentanților APP să suspendeze temporar procesele de privatizare începute.

„Furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat! Iar cei care vând în mod dubios și netransparent proprietățile statului vor fi demiși!

Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice.

De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18:47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat „retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunț privind desfășurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”, a declarat prim-ministra.

De mențioant că eliberarea din funcție vine după ce, ieri, Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013.

Articole asemănătoare

Back to top button