fbpx

O nouă „casă” pentru vânzătorii din scuarul Teatrului Mihai Eminescu. Ce inițiativă are Primăria?

Primăria municipiului Chișinău informează că va oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală de pe strada Columna, locul unde comercianții de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul Teatrului Național Mihai Eminescu, își vor desfășura activitatea pentru o perioadă scurtă de timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Săptămâna trecută, viceprimara Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, iar inițiativa a fost acceptată de ambele părți.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimara de ramură a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi verificată oportunitatea noii amplasări a vânzătorilor de tablouri și obiecte de meșteșugărit.

„Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga”, a declarat Inga Ionesii.

Menționăm că primarul Ion Ceban a propus reabilitarea scuarului Teatrului Național Mihai Eminescu, pentru a aduce un omagiu Luceafărului literaturii noastre, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei, în scop de recreere. Actualmente, un grup de lucru din cadrul municipalității lucrează asupra conceptului de modernizare a scuarului.

Articole asemănătoare

Back to top button