fbpx

Numărul persoanelor suspecte de infecție cu virusul COVID-19 în Moldova crește. În această dimineață sunt 39 de cazuri

În cadrul briefingului matinal de azi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat care este situația actuală cu referire la coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit responsabililor, în această dimineață – în total – sunt 39 de persoane suspectate de infecție cu virusul COVID-19. 12 sunt internate la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, dintre care 10 sunt minori și două – mame, ceilalți sunt internați la Spitalul Clinic de Bolți Infecțioase Toma Ciorbă.

Totodată, ministra Sănătății a anunțat că în seara zilei de ieri au fost aduse cele 1000 de teste pentru coronavirus trimise de Organizația Mondială a Sănătății, dar și câteva loturi de ajutor umanitar cu echipament medical de primă necesitate.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunțat că un autocar cu 60 de pasageri veniți din Italia a ajuns în Moldova. Toate persoanele ar fi stat deja în carantină, iar autoritățile le-au comunicat să stea autoizolați la domiciliu.

Cât despre starea celor cinci persoane internate la Toma Ciorbă, directorul spitalului a spus că starea lor este una satisfăcătoare: „Au febra de circa 37,5, tusă uscată și puțină depresie”. Și starea primei paciente prezintă o dinamică pozitivă.

Articole asemănătoare

Back to top button