fbpx

Numărul moldovenilor în stare gravă din cauza coronavirusului a crescut, iar alte peste 100 de persoane sunt suspectate de infecție

În această dimineață, tradițional, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a revenit cu actualizarea informației privind epidemia de coronavirus. Aceasta a vorbit despre starea pacienților, dar și a anunțat că au mai fost prelevate peste 100 de probe pentru a fi testate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, la Spitalul Toma Ciorbă sunt 17 persoane în stare gravă (ieri fiind doar 10), 78 – gravitate medie, iar 12 – satisfăcătoare. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați opt minori și doi adulți, în cazul a patru persoane fiind vorba de stare de gravitate medie, iar la celelalte șase – stare satisfăcătoare.

Totodată, la Spitalul Clinic Republican, o persoană e cu gravitate medie ușoară, iar trei – cu evoluție gravă. Pe de altă parte, la Institutul Mamei și Copilului – Clinica „Emilian Coțaga” – este internată o mamă infectată, care are în grijă un copil micuț. Starea acesteia este medie, iar copilul ei a fost testat de două ori, prezentând un rezultat negativ.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunțat că, momentan, sunt 116 persoane suspecte. Au fost prelevate probe, iar rezultatele vor fi obținute și prezentate pe parcursul zilei de azi. Totodată, menționăm că, până acum, în Moldova au fost investigate 1011 persoane. Din numărul total de infectări – 125, în cazul a 80 de persoane este vorba de transmitere locală.

Ministra Sănătății a reiterat astăzi mesajul său și a transmis oamenilor să stea acasă și să respecte instrucțiunile medicilor.

Articole asemănătoare

Back to top button