fbpx

„Nu vă lăsați atras în schemele lui Plahotniuc”. Platon i-a adresat o scrisoare lui Chicu

Omul de afaceri Veaceslav Platon s-a adresat azi premierului Ion Chicu printr-o scrisoare, îndemnându-l să nu se lase tras pe sfoară de schemele lui Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Platon, prim-ministrul s-ar fi arătat, în ultima vreme, extrem de îngrijorat de situația de pe piața de asigurări, solicitându-i omului de afaceri să ofere mai multe răspunsuri care interesează investitorii trași pe sfoară de Plahotniuc și funcționarii publici din buzunarul acestuia.

„Noi, investitorii trași pe sfoară de funcționarii publici și Plahotniuc, Vă suntem extrem de recunoscători pentru atenția pe care o acordați pieței de asigurări. Sunt convins că, pentru dvs., protecția dreptului la proprietatea privată și combaterea jafului companiilor private de către supraveghetorii de stat nu sunt simple lozinci de serviciu, rostite cetățenilor naivi, ci convingeri interioare profunde”, a scris Platon către Chicu.

În special, omul de afaceri i-a cerut premierului ca, înainte de a da calificative grăbite, să se expună cu privire la informațiile făcute cu publice de investitori cu privire la jafurile de la companiile „Moldasig” și „Asito”, despre împrumuturile nerambursate companiei „Avia Invest” și alte abuzuri comise de cei de la Comisia Națională a Pieței Financiare.

Pe lângă aceasta, Veaceslav Platon l-a îndemnat de șeful Cabinetului de Miniștri să comunice investitorilor înșelați cum anume intenționează să-i despăgubească statul, dacă le va întoarce banii sau acțiunile pierdute și când anume.

„Vă rugăm să ne comunicați cum intenționează statul să despăgubească investitorii înșelați? Le va întoarce acțiunile sau banii? Și când anume? Oferind un răspuns la aceste întrebări simple, Dvs. veți dezlega dintr-o lovitură rezolvarea tuturor problemelor de pe piața de asigurări.

Nu vă lăsați atras în schemele lui Plahotniuc de furt a proprietății străine. Scuzați, dar noi vom fi insistenți și, de fiecare dată, vom adresa întrebările de mai sus până vom primi un răspuns la ele”, a mai adăugat Veaceslav Platon.

Amintim că, Serviciul Informații și Securitate (SIS) a solicitat, la 2 decembrie curent, într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența omului de afaceri Veaceslav Platon.

Ulterior, Platon a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de SIS, dezmințând declarațiile și cerând Procuraturii Generale să intenteze în privința sa un nou dosar penal privind pretinsele „influențe asupra sistemului judecătoresc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button