fbpx

Noul Cabinet de miniștri se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt 12 subiecte

Prim-ministrul Dorin Recean va prezida prima ședință a Cabinetului de miniștri din 17 februarie 2023, începând cu ora 13:00. Pe ordinea de zi a ședinței sunt 12 subiecte.  Ședința a fost stabilită la o zi distanță după ce noul Guvern a fost investit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit agendei executivului, autoritățile centrale vor examina și vor supune votului un șir de proiecte de hotărâre. Între acestea – aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2023-2030, modificări la Legea comunicațiilor poștale sau la cea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

Miniștrii urmează să decidă privind alocarea mijloacelor financiare pentru acoperirea cheltuielilor legate de participarea echipei naționale de căutare și salvare la lichidarea consecințelor cutremurelor din Turcia.

Un alt subiect de pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre pentru aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian.

Amintim că ieri, 16 februarie, Guvernul Recean a obținut vot de încredere în Parlament din partea a 62 de deputați, adică majoritatea parlamentară.

În primele sale declaraţii după nominalizare, făcute alături de preşedinta Maia Sandu, Dorin Recean a schiţat trei direcţii mari ale programului său de guvernare: măsuri anticorupţie, investiţii şi securitate. Noul cabinet, care are 15 membri miniştri, păstrează zece dintre foştii membri ai echipei conduse de Natalia Gavriliţa, între care ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, şi ministrul de externe, Nicu Popescu. Şase dintre miniştri sunt femei şi patru au şi rang de vicepremieri.

Articole asemănătoare

Back to top button