fbpx

Noul an vine cu surprize astronomice. Super-Luna sângerie va putea fi urmărită în curând pe cerul din întreaga lume

Abia ajunși în 2019 că astronomii au anunțat deja primele surprize care ne așteaptă în ianuarie. Astfel, oamenii din toate colțurile lumii vor putea urmări în câteva săptămâni Super-Luna sângerie, fenomen care a avut loc și în anul 2018.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Luna va căpăta o nuanţă ruginie şi va fi mai mare pe cer decât este în mod normal. Cel mai bine se va vedea în America, în noaptea de 20 ianuarie. În Europa, eclipsa se va vedea la apusul Lunii, scrie Science Alert.

Nuanţa roşiatică este rezultatul împrăştierii şi refractării luminii solare prin atmosfera terestră pe măsură ce Luna trece prin umbra Pământului în timpul unei eclipse totale de Lună.

Eclipsele de Lună sunt destul de dese, având loc de 2-5 ori pe an, dar aceasta nu este o simplă eclipsă. Satelitul natural al Pământului se va afla la perigeu, adică punctul cel mai apropiat al orbitei Lunii de planeta noastră.

Luna la perigeu are, totuşi, un efect minor şi se va vedea doar o idee mai mare decât de obicei, întrucât orbita Lunii în jurul Pământului este aproape un cerc.

Articole asemănătoare

Back to top button