fbpx

Noile funcții de la WhatsApp: Ce trebuie să știi dacă folosești aplicația

WhatsApp lansează o modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a anunța alți utilizatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În decembrie anul trecut, WhatsApp a început să ascundă starea online a utilizatorilor de străini în mod implicit. Deși acesta a fost un pas în direcția corectă, acesta permite totuși întregii liste de contacte să vadă dacă ești online, conform acestui tweet. Viitoarea actualizare a WhatsApp ar trebui să rezolve, totuși, această chestiune, deoarece îți va permite să alegi ce persoane îți pot vedea starea. Deci, dacă nu vrei ca cineva să știe că îi ignori mesajul, poți face o setare specială pentru acel utilizator și (sperăm că) nu va ști niciodată.

Funcții noi de la WhatsApp

WhatsApp lansează, de asemenea, o altă funcție utilă care îți va permite să părăsești grupurile “în tăcere”. În acest moment, aplicația notifică fiecare utilizator din grup despre plecarea ta, ceea ce i-ar putea determina pe unii membri ai grupului să îți trimită un mesaj privat, pentru a te întreba de ce ai plecat. Noua caracteristică este echivalentul digital al Irish Goodbye – acțiunea de a părăsi o petrecere fără a spune nimănui – și ar trebui să ajute la eliminarea situațiilor penibile care vin odată cu părăsirea unui chat.

WhatsApp spune că va începe să lanseze aceste două funcții luna aceasta și că lucrează, de asemenea, la o modalitate de a bloca utilizatorii să facă capturi de ecran ale mesajelor „View Once”. Spre deosebire de mesajele care dispar, mesajele View Once nu dispar după o anumită limită de timp – ele dispar după ce destinatarul le-a văzut o dată, un fel de o fotografie sau un videoclip trimis prin Snapchat. Adăugarea unei modalități de a bloca capturile de ecran ar putea împiedica utilizatorii să salveze sau să partajeze informații sensibile cu alte persoane. Această funcție este încă în testare, dar WhatsApp spune că va începe să o lanseze utilizatorilor „în curând”.

WhatsApp a făcut, de asemenea, alte câteva actualizări mici, dar semnificative în acest an. Pe lângă lansarea reacțiilor emoji și introducerea unei modalități de a accelera mesajele vocale, platforma a început, de asemenea, să permită utilizatorilor Android să-și transfere istoricul din chat pe iPhone.

Articole asemănătoare

Back to top button