fbpx

Neregulile și rapoartele privind alimentația în spitale au fost transmise Poliției

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că neregulile depistate și rapoartele întocmite privind calitatea alimentației în mai multe maternități din Republica Moldova au fost transmise Poliției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au fost finalizate rapoartele de evaluare a calității alimentației în patru maternități. Este vorba despre Institutul Mamei și a Copilului, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Spitalul din Ialoveni și Maternitatea Municipală nr. 2.

Ministra a declarat că există două probleme în blocurile alimentare: nu se respectă pregătirea și calitatea alimentației, așa cum sunt recomandările Ministerului Sănătății. Ea a mai spus că au fost descoperite deficiențe și în ordinea de alimentație și că trebuie să se mărească rația de fructe și vitamine în alimentație. De asemenea, a afirmat că lucrează la actualizarea acestor recomandări.

O altă problemă, potrivit ministrei, nerespectarea normele de kilocalorii, normele de transfer a mâncării din blocul alimentar în secțiile unde stau pacienții și nu întotdeauna produsele au certificatele de origine strict necesare.

„Poliția urmează să investigheze neregulile depistate de comisiile specializate.”, a subliniat Ala Nemerenco.

Recent, ministra Sănătății a anunțat demiterea mai multor persoane de la Institutul Oncologic în urma controlului inopinat al alimentației pacienților. Totodată, a enumerat toate neregulile depistate în urma controlului inopinat, dar și ce măsuri s-ar fi luat.

„A fura din farfuria unui copil cu cancer aflat la tratament chimioterapeutic agresiv este limita de jos a valorilor umane. Nu voi tolera nicio abatere și încălcare și le vom curma toate împreună cu oamenii onești cărora le pasă”, a menționat oficiala.

Amintim că alimentația de proastă calitate în spitalele municipale, dar și din republică, a devenit subiect viral pe rețelele de socializare, după ce, o mamă a reacționat la mesajele de felicitare ale autorităților în contextul sărbătorii internaționale a femeii.

Autoritățile din Sănătate au declarat că s-au autosesizat pe acest caz și vor demara anchete interne referitoare la alimentația din spitalele municipale și republicane.

Articole asemănătoare

Back to top button