fbpx

„Ne vom adresa la CC”. Socialiștii au părăsit ședința Parlamentului. Grosu: Spuneți sincer că mergeți la Lenin

Fracțiunea Socialiștilor (BCS) a anunțat în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 21 ianuarie, că urmează să sesizeze Curtea Constituțională privind hotărârea majorității de instaurare a stării de urgență pentru 60 de zile, dar și unele proiecte din agenda de vineri a Legislativului. În semn de protest, Vlad Batrâncea a declarat că fracțiunea părăsește sala de ședințe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ne pare rău că în ședința extraordinară este inclusă numirea în funcții a unor persoane comode. Noi vom ataca aceste proiecte la Curtea Constituțională, precum și cel privind introducerea stării de urgență. Sub paravanul situației excepționale, se comit mai multe ilegalități, și anume încercarea de a cenzura presa, dar și de a interzise acțiunile de protest”, a precizat Vlad Bătrâncea înainte de a părăsi sala.

„Dacă erați sinceri, spuneați că vă duceți și voi la Lenin. Făceam și o pauză. Dar vojdiul e mai important. Cumpărați flori și transmiteți-i salutări”, a declarat în replică președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Precizăm că, Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință extraordinară în perioada 20-21 ianuarie. Printre proiectele aprobate în cadrul ședinței a fost declararea stării de urgență în sectorul energetic pentru o perioadă de 60 de zile.

Articole asemănătoare

Back to top button