fbpx

N-a vrut-o Guvernul României, dar a apreciat-o UE. Laura Kovesi, noul procuror șef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi este noul procuror șef al Parchetului European. Aceasta a primit cea mai mare susținere în comisia LIBE, și anume, 26 de voturi. Cei doi contracandidaţi ai săi, Jean-François Bohnert (Franţa) și Andres Ritter (Germania), au primit 22 de voturi și, respectiv, un singur vot. Totodată, a existat şi un vot alb, adică neatribuit unui candidat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În votul de marţi din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi a primit 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de Andres Ritter, cu un vot. Propunerea celor două comisii va fi acum trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui PE, Antonio Tajani.

Voi trimite o scrisoare preşedintelui Conferinţei preşedinţilor pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinţei preşedinţilor voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord, de comun acord pentru numirea noului procuror-şef european. Următoarea şedinţă pe 11 martie”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

Laura Codruţa Kovesi, Jean-Francois Bohnert şi Andres Ritter au fost audiaţi marţi de comisiile reunite pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european, transmite mediafax.ro.

Laura Codruţa Kovesi a precizat, în cadrul audierii, că îndeplineşte toate criteriile pentru a candida la funcţia de procuror-şef european, precizând că nu a colaborat cu serviciile în sensul de poliţie politică. Fosta şefă DNA a precizat că nu a colaborat cu serviciile de informaţii în sensul de poliţie politică, adăugând că revocarea din funcţie a fost urmare a unui proces din care nu a făcut parte, motiv pentru care s-a adresat CEDO.

Articole asemănătoare

Back to top button