fbpx

Moscova spune că atacul de la Aeroport este rezultatul ieşirii RM din CSI. Reacția MAI

Ministra rusă de Externe, Maria Zaharova, a declarat că împușcăturile de pe Aeroportul Chișinău au fost rezultatul încetării efective a participării Republicii Moldova la Biroul CSI pentru coordonarea combaterii criminalității organizate. Într-un comunicat de presă, MAI a negat aceste afirmații, precizează că acest Birou, coordonat de Federația Rusă, nu deținea date despre atacatorul din Tadjikistan, Rustam Așurov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Zaharova, „probabil, dacă Chișinăul ar fi continuat să interacționeze cu structurile CSI și să utilizeze bazele lor de date, autoritățile moldovenești ar fi putut identifica criminalul în timp util.”

„Este una dintre consecințele încetării efective a participării țării la activitatea Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI și a rechemării reprezentantului Republicii Moldova din această structură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Ministerul de Interne de la Chișinău a venit cu o reacție la acuzațiile reprezentantei Ministerului rus de Externe, unde a precizat că autoritățile din Tadjikistan au transmis date de urmărire a acestei persoane în mediul internațional, după momentul consumării tragicului incident de la aeroport, soldat cu doi morți.

„Autoritățile din Tadjikistan au transmis date de căutare a acestei persoane în mediul internațional după momentul consumării tragicului incident de la aeroport, soldat cu doi morți. Interpol, Europol și mecanismul interstatal de căutare în spațiul CSI nu aveau înregistrată căutarea lui Rustam Așurov, întrucât la 30 iunie autoritățile din Tadjikistan erau abia în pregătirea dosarului de căutare internațională pe numele acestuia. Așadar, declarația făcută de oficialul rus este falsă, în condițiile în care autoritățile CSI nu aveau date sau dosar activ de căutare pe numele Rustam Așurov”, se spune într-o declarație publicată pe site-ul MAI.

 

Articole asemănătoare

Back to top button