fbpx

Moscova lansează o avertizare de călătorie în R. Moldova pentru ruși: „Atitudine discriminatorie”

Rusia lansează o avertizare de călătorie în Republica Moldova, acuzând autoritățile moldovenești de comportament discriminatoriu față de cetățenii ruși.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul rus de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Republica Moldova, susținând că autoritățile moldovenești discriminează cetățenii ruși. Potrivit comunicatului, diplomația rusă acuză autoritățile de la Chișinău că supun deținătorii de pașapoarte rusești unor proceduri de control suplimentare umilitoare, iar aceste verificări pot dura până la 10 ore. Mai mult, cetățenii ruși și copiii lor nu ar beneficia de condiții de viață de bază, inclusiv apă, hrană și comunicare cu lumea exterioară.

Comunicatul Ministerului rus de Externe susține că autoritățile moldovenești interzic adesea intrarea în țară a cetățenilor ruși pe baza unor pretexte false, menționând că în fiecare zi se refuză accesul a aproximativ 10 până la 50 de cetățeni ruși. De asemenea, diplomația rusă acuză angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova că i-ar filma pe cetățenii ruși în timpul interogărilor și ulterior ar posta aceste înregistrări pe internet.

Ministerul rus de Externe a subliniat că sprijinul consular acordat de Ambasada Rusiei din Chișinău este limitat.

„Din păcate, posibilitatea de a acorda sprijin consular din partea Ambasadei Rusiei la Chișinău în astfel de situații este limitată, deoarece autoritățile moldovenești de multe ori nu oferă acces la cetățenii ruși. În acest sens, Ministerul rus de Externe recomandă insistent cetățenilor ruși să țină cont de riscurile menționate atunci când planifică călătoriile în R. Moldova” se arată în comunicat.

Amintim că recent, autoritățile din Republica Moldova au intensificat măsurile de securitate în urma informațiilor privind tentativele Rusiei de a destabiliza situația din interiorul țării.

Articole asemănătoare

Back to top button