fbpx

Moldovenii care vor călători cu pașaportul biometric în UE vor trebui să achite o taxă de șapte euro. Când intră în vigoare noua măsură?

Din 2021, cetățenii Republicii Moldova care vor călători în Uniunea Europeană cu pașaportul biometric vor trebui să se înregistreze în Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile, pentru care vor achita o taxă de șapte euro.

Informația despre noua măsură care va intra în vigoare anul viitor a fost publicată pe site-ul oficial al ETIAS. Autoritatea informează că doar minorii și cetățenii cu vârsta de peste 70 de ani vor fi scutiți de această taxă.

Potrivit unui comunicat, UE dorește astfel „să-și consolideze securitatea la frontiere, precum și să urmărească călătorii care intră și ies din țările comunității europene”.

Sistemul va verifica certificatele de securitate și va percepe taxa de șapte euro de la călătorii care vizitează țările membre ale UE în scopuri de afaceri, turism, medical sau de tranzit. În cadrul ETIAS, acești vizitatori vor fi supuși unor verificări suplimentare de securitate înainte de a li se permite să intre în UE.

Viza ETIAS va fi valabilă timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului. Aceasta va permite aflarea în spațiul Schengen pe o durată între 90 și 180 de zile. De asemenea, pe site-ul oficial a fost publicată lista țărilor ai căror cetățeni vor trebui să se înregistreze în sistem, iar printre ele se numără și Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button