fbpx

Ministrul Educației vorbește despre recuperarea lecțiilor și procesul de învățare: „Să renunțăm la BAC – e ultima ce mi-aș dori”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a susținut azi un briefing de presă, prin care a transmis ce măsuri vor fi luate de responsabili și ce se cere de la cadrul didactic, elevii și părinții acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Șarov a declarat că, recuperarea orelor pierdute se va produce „chiar dacă nu vom reuși tot. Așa cum s-a recuperat după cel de-al doilea Război Mondial… zeci de ani. Noi înțelegem că presiunea este foarte mare, dar avem foarte puțin timp pentru a vorbi despre succese și puțin până la finalizarea anului de învățământ. Nu vă necăjiți în cazul în care nu le reușiți pe toate”.

Ministrul spune că peste 90% dintre elevii țării au posibilitatea de a învăța la distanță: „Depunem eforturi să ajungem până la cei mai dezavantajați elevi, studenți, care nu au acces la internet. Suntem în contact permanent cu partenerii internaționali. Noi am colectat datele din toate localitățile. Deci, circa 92% dintre copiii din țară sunt antrenați în procesul de învățare de la distanță”.

În ceea ce ține despre organizarea examenelor: „Avem mai multe scenarii referitoare la examenele de absolvire. Urmărim și în alte țări ce se face. Decizia va fi doar în favoarea copiilor și în funcție de situația epidemiologică. Să renunțăm la BAC în acest an – este ultima ce mi-ași dori”.

Funcționarul a venit și cu solicitări către profesori, cadre manageriale: „Sarcinile pe care le oferiți trebuie să ajute copilul în realitățile vieții. Prin urmare, încercați să fiți creativi. Orice interacțiune cu elevii la distanță trebuie să le dezvolte optimismul și încrederea că totul va fi bine.

Soliticităm cadrelor manageriale să nu facă presiune asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor; cadrele didactice să asigure implementarea curriculumului, fără a face excese de sarcini suplimentare; respectarea cu strictețe a măsurilor de răsândire a virusului”.

Minsitrul Educației a transmis un mesaj și elevilor: „Dragi copii, știu că va este dor de colegi și profesori. Dar acum trebuie să avem grijă de noi. Învățarea de la distanță nu presupune doar prezența online, e vorba și de comunicare. Nu vom permite să fiți o generație de sacrificiu”.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Educației explică de ce elevii au intrat în vacanță timp de o săptămână. „Nu vedem o problemă să o prelungim și în mai”

Articole asemănătoare

Back to top button