fbpx

Ministrul Educației explică de ce elevii au intrat în vacanță timp de o săptămână. „Nu vedem o problemă să o prelungim și în mai”

Această săptămână, pentru bugetari, cât și pentru elevi, este una liberă. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a explicat azi, în cadrul unui briefing, de ce a fost necesar ca învățăceii să iasă în vacanță, odată ce pot studia de la distanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această pandemie ne-a luat prin surprindere, am fost nevoiți să reacționăm imediat. Nu au fost pregătiți toți profesorii suficient… Republica Moldova nu este doar orașul Chișinău, ne-am gândit la toate școlile și instituțiile de învățământ. Evident că profesorii țării au avut nevoie de o perioadă mai mare de pregătire, am avut în acest sens mai multe solicitări. În al doilea rând, în toate scenariile noastre, noi nu vedem o problemă să prelungim vacanța și de pe 24 mai până pe 30 mai”, a declarat Igor Șarov.

Menționăm că, în contextul pandemiei de coronavirus, toate instituțiile de învățământ din țara noastră au fost închise. Chiar și așa, atât grădinițile, cât și școlile de toate nivelurile susțin ore cu elevii de la distanță, prin intermeriul internetului.

Articole asemănătoare

Back to top button