fbpx

Ministrul de Externe român: Voi recomanda de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a R. Moldova

România va propune un regim separat de sancțiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Federaţia Rusă. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, luni, 20 februarie, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este un guvern nou la Chișinău, angajat ferm pentru reformare și integrarea europeană. Dar în același timp, așa cum a menționat președintele Republicii Moldova, am văzut planurile deconspirate ale Rusiei de a destabiliza țara. Cred că este foarte important ca Uniunea Europenă să transmită prin miniștrii de externe un mesaj de sprijin pentru rezistența și securitatea Republicii Moldova”, a menționat Aurescu

Aurescu a mai punctat că la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles se va discuta și despre înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova.

„În acelaşi timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.

Amintim că miniștrii de Externe din Uniunea Europeană s-au reunit luni, 20 februarie, la Bruxelles, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina. Principalul subiect pe ordinea de zi este noul pachet de sancțiuni împotriva Moscovei și noi mijloace de sprijin pentru Ucraina. La reuniunea Consiliului Afacerilor Externe al UE participă și ministru de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, care va discuta despre securitatea regională în contextul războiului din țara vecină și despre amenințările cu care se confruntă Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button