fbpx

Miniştrii europeni de externe se reunesc la Bruxelles. Nicu Popescu, prezent la eveniment

Miniștrii de Externe din cadrul Parteneriatului Estic (PaE) se reunesc luni, 12 decembrie, la Bruxelles. Viitorul Parteneriatului Estic, provocările și consecințele generate de războiul din Ucraina – sunt principalele subiecte care vor fi abordate astăzi în cadrul reuniunii ministeriale a PaE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Consiliul UE, la reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vor participa miniștrii Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene și omologii din țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a anunțat, anterior, că va avea, în cadrul programului de la Bruxelles, întrevederi cu Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Simon Mordue, consilier principal pe probleme de politică externă al președintelui Consiliului European, Magdalena Grono, membru de cabinet al președintelui Consiliului European, precum și alți oficiali de nivel înalt din Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button