fbpx

Ministra română de Externe: Resursele noastre rămân mobilizate în scopul sprijinirii Ucrainei şi a Republicii Moldova

„Decizia luată în decembrie 2023 de a deschide negocierile de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova reprezintă expresia firească a recunoaşterii eforturilor depuse în implementarea reformelor de către cele două state puternic afectate de războiul Rusiei.” Este declarația ministrului român de Externe, Luminiţa Odobescu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este o decizie pentru care România a pledat şi acţionat energic. Susţinem avansarea predictibilă, accelerată a procesului de extindere a UE cu cele două state şi rămânem alături de acestea pe parcursul negocierilor de aderare. Resursele noastre rămân mobilizate pentru un efort general pe termen mediu şi lung în scopul sprijinirii Ucrainei şi a Republicii Moldova, precum şi a tuturor partenerilor vulnerabili în faţa agresiunii şi atacurilor hibride ale Rusiei”, a declarat Odobescu în mesajul transmis la doi de la declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Șefa diplomației de la București a menționat că, prin acest război neprovocat, ilegal şi ilegitim care comportă implicaţii profunde şi durabile, Federaţia Rusă a dovedit încă o dată că rămâne cea mai mare ameninţare de securitate pentru comunitatea europeană şi euro-atlantică.

Articole asemănătoare

Back to top button