fbpx

Ministerul rus de Externe o ţine una şi bună: Ucraina vrea să invadeze Transnistria. Armata rusă va răspunde adecvat provocărilor

Ministerul de Externe rus a declarat din nou, pe 24 februarie, că Ucraina are în plan să invadeze regiunea transnistreană. Într-o notă emisă de instituţie se menţionează că forțele armate ruse vor răspunde în mod adecvat provocărilor venite din partea Kievului. Aceştia nu au ezitat să avertizeze Statele Unite ale Amercii (SUA)  şi ţările membre NATO. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avertizăm Statele Unite, țările membre NATO și partea ucraineană despre următorii pași aventuroși. Suntem consecvenți pentru soluționarea oricăror probleme pe căi diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă acestea vor continua. Noi vom asigura protecția compatrioților noștri, contingentului rus de menținere a păcii, personalului militar al Grupului Operațional al Forțelor Ruse și depozitelor militare din regiune”, se arată în comunicatul emis de Ministerul rus de Externe.

Mai mult, aceştia menţionează că orice acțiuni care reprezintă o amenințare la adresa securității lor vor fi considerate ca un atac asupra Federației Ruse.

Ministerul Apărării de la Chişinău a venit cu o reacţie la informațiile care circulă în spațiul online, privind eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea din stânga Nistrului. Potrivit reprezentanților, ministerul monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

La fel, oficialii au menționat că în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

„Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în țară, astfel încât cetățenii să fie în siguranță,” se arată într-o notă informativă emisă presei.

În același timp, potrivit oficialilor, efectivul Armatei Naționale din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii din Zona de Securitate activează în regim normal.

În cazul în care vor fi identificate eventuale pericole pentru securitatea țării, Ministerul Apărării va informa imediat opinia publică, susțin reprezentanții.

Potrivit acestora, informațiile false distribuite au scopul să creeze panică și confuzie în rândul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Îndemnăm cetățenii la calm și să se informeze doar din surse oficiale.”

Articole asemănătoare

Back to top button