fbpx

Ministerul Justiției a demarat procesul de ajustare a conceptului de reformă al CSJ și evaluarea judecătorilor

În conformitate cu unul dintre obiectivele asumate de noul Guvern, Ministerul Justiției a demarat procesul de ajustare a conceptului de reformă al Curții Supreme de Justiție și evaluarea extraordinară a judecătorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reforma are la bază recomandările Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

În scopul asigurării unui proces incluziv, în cadrul Ministerului Justiției a fost creat un grup de lucru format din judecători, avocați, reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare și mediului academic.

Marți, 19 noiembrie, a avut loc prima ședință a grupului de lucru în cadrul căreia ministrul Fadei Nagacevschi a subliniat principalele modificări care urmează a fi operate în cadrul legislativ care reglementează sistemul judecătoresc, precum și esența recomandărilor formulate de către Comisia de la Veneția și ODIHR. La fel, și reprezentanții corpului de judecători au evidențiat unele deficiențe existente în sistem.

La final, membrii grupului de lucru au decis să formuleze propuneri concrete de intervenție în cadrul legislativ care vor fi analizate la următoarea ședință.

Articole asemănătoare

Back to top button