fbpx

Militarii înarmați vor fi prezenți în localitățile aflate în carantină și ar putea împiedica slujbele din biserici

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, susține că militarii înarmați vor fi prezenți în localtățile care sunt în carantină. Totodată, aceștia s-ar putea implica și în împiedicarea slujbelor din bisericile țării. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația cu privire la localități a fost confirmată într-un comunicat oficial emis recent de Ministerul de Interne, care a precizat că azi echipajele Poliției Naționale, în comun cu tehnica militară a Ministerului Apărării, patrulează pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, dar și pentru a asigura respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu.

Așadar, echipele mixte sunt astăzi în localitățile raionului Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți, dar și pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, iar acțiunele vor continua și în zilele viitoare.

Aseară, la emisiunea „Puterea a Patra”, ministrul Apărării a mai declarat că – deși încă nu a fost luată o decizie finală în acest sens – militarii înarmați ar putea interveni și opri slujbele care se desfășoară în biserici, contrar restricțiilor impuse de autorități.

„Noi vom acționa așa cum va spune Poliția. Eu am viziunea mea lăuntrică, dar asta e așa… mai mult în calitate de cetățean. Noi trebuie să fim mai serioși și mai duri, pentru că riscul e mai mare decât credem”, a declarat Pânzari.

Articole asemănătoare

Back to top button