fbpx

meteo | Primăvara își face de cap! Sunt prognozate lapoviță, ploi, înghețuri și intensificări ale vântului

Se pare că baba Dochia vrea să scoată cojoacele la scuturat înainte de Paște. În următoarele zile se prevăd ploi, lapoviță și înghețuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, meteorologii au emis pentru astăzi Cod galben de vânt. Potrivit lor, în a doua parte a zilei vor fi intensificări ale rafalelor, viteza lor fiind de până la 15-20 m/s.

Pe parcursul săptămânii, la nord vor fi minime de -5 grade noaptea. Ziua temperatura va crește până la +17 grade Celsius, iar astăzi ar putea cădea lapoviță.

Locuitorii de la centrul Moldovei se vor bucura de maxime de până la +18 grade ziua. Noaptea vor fi cel puțin -4 grade, iar astăzi și sâmbătă ar putea cădea precipitații sub formă de ploaie.

La sud, mercurul din termometre nu va arăta mai puțin de -3 grade noaptea. Ziua indicele termic va ajunge până la +25 grade. Pentru astăzi, aici sunt prognozate ploi, iar pentru mâine – lapoviță.

În același timp, specialiștii avertizează că, în perioada 15-16 aprilie, noaptea și în primele ore ale dimineții, se prevăd înghețuri. Intensitatea acestora va fi cuprinsă între -1 și -5 grade Celsius, iar agricultorii sunt atenționați despre faptul că fenomenul ar putea afecta unele culturi.

Articole asemănătoare

Back to top button