fbpx

meteo | Ne luăm rămas bun de la zăpadă și pregătim cizmulițele de cauciuc. Prognozele meteorologilor pentru săptămâna viitoare

Iarna ne-a bucurat cu ninsori abundente și multă zăpadă, dar, se pare că nu se va reține pentru mult timp la noi. De altfel, săptămâna care vine va fi una cu puțin soare și temperaturi peste 0 grade. Așa dar, faceți o babă de zăpadă și ieșiți la bulgăreală cât mai aveți posibilitatea, dar nu uitați să vă pregătiți cizmulițele de cauciuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La nordul țării termometrele vor arăta minime de -11 grade noaptea. Ziua temperaturile se vor ridica până la +2 grade. Printre nori vor apărea câteva raze de soare, iar pentru luni, miercuri și joi se prognozează lapoviță.

Locuitorii din centrul Moldovei vor avea parte de până la +3 grade Celsius ziua. În perioada nocturnă se vor înregistra până la -10 grade. Luni, marți și sâmbătă va fi lapoviță.

La sudul țării indicele termometrelor vor arăta cel mult +4 grade ziua. Pe timp de noapte temperaturile vor scădea până la -9 grade Celsius. Miercuri va fi lapoviță, iar la începutul și la sfârșitul săptămânii, razele de soare vor încălzi năsucurile și obrăjorii.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de avertizare hidrologică în legătură cu zăpada căzută. Centrul Hidrologic avertizează că în râurile mici și bazinele acvatice din țară, în perioada 10-18 ianuarie 2019, gheața va fi instabilă, îmbibată cu apă și camuflată de zăpadă, iar ieșirea pe ea prezentă pericol sporit.

Articole asemănătoare

Back to top button